diumenge, 4 de gener del 2009

El millor de IloveIU (XVIII)

elmillor.jpg

Aquesta setmana ha tocat a Javier Mesonero en el seu bloc Moscas en la Sopa seleccionar els millors deu articles de la sèrie El millor de IloveIU.

Lògicament, ens diu Javier, la influència de l'actualitat es nota: pesa Gaza tant a l'agregador com als cors dels que ens solidaritzem amb el poble palestí que pateix la barbàrie d'una guerra injusta i la indiferència dels nostres governs. I ha seleccionat també altres articles sobre l'aniversari de la Revolució Cubana, o que no tenen res a veure amb els dos temes centrals però que li han interessat.

La selecció és:

Que vegan. De Quien Mucho Abarca, que ha canviat el nom del bloc i ofereix hospitalitat als presos de Guantánamo, no sigui que Obama tanqui aquesta ignomínia amb els presos dins i els oblidi, com està fent amb els palestins.

IU ante las elecciones europeas. De Curro Corrales. Un article que reflexiona sobre la necessitat de que Izquierda Unida i ICV caminin juntes en les properes eleccions europees.

Contra la Usura. De Kechu Aramburu. Un article que demana compromís contra la usura en les diferents formes que ens afecten en el dia a dia.

Sobre Cuba:

La Cuba de los datos y la Cuba que yo vi. de Pedro Mellado i Viva Cuba, de l' Eva Mª Durán. Dos articles sobre Cuba en clau personal. Sobre experièncias viscudes a l'Illa pels seus protagonistes.

Sobre Gaza i la seva tragèdia: Cinc articles que coincideixen en la massacre des de punts de vista diferents i un punt en comú: el cansament i el fàstic pel que està passant.

Cómplices necesarios. De Tomás Vicente Martínez.

Soy un cerdo. De Manolo Lay

Mientras tu culo va engordando. De Buscando la frase perfecta

Castigar en los hijos. De Victor Casco

Laila Al-Arian: Mi abuelo vive en Gaza. En el blog de l'Àngels Martínez Castells.

Gaza. Al blog d'en Grosske, imatges dels malignes terroristes palestins morts i ferits.

I la propera setmana és el torn de Romenauer