dissabte, 23 de gener del 2010

Comença el XII Congrés del PCC


El XII Congrés del PCC, amb el lema Comunistes d'Avui, ha començat puntualment a les 10 del matí a les Cotxeres de Sants de Barcelona, amb més de 400 delegats i delegades, 100 convidats i convidades i 20 delegacions internacionals.

Els i les comunsites catalanes han iniciat el Congrés amb la votació del reglament i de la mesa del Congrés i de les comissions que funcionaràn durant el Congrés.

Posteriorment la camarada Merçe Civit ha presentat la resolució política del Congrés i posteriorment en Marià Pere, Secretari General sortint, ha presentat el document polític. La Mesa ha desconvocat el plenari i s'ha iniciat el debat per federacions, a les sis federadions actuals del PCC: Moviment Obrer, Moviment Unitàri, Moviment Popular, Universitat, Solidaritat i Tècnics Professionals i Quadres més els instruments del Partit com la cèl·lula de Cultura, l'Avant...

Posteriorment i haurà dinar de germanor i s'iniciarà la segona part del Congrés a la tarda.


PD: la imatge mostra la taula de la reunió de la federació de Moviment Unitàri.

5 comentaris:

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Que vagi molt bé el Congrés! Records a tots els companys,

salut!

karlos ha dit...

Perdonar mi ignorancia. El Partido Comunista en Catalunya no era el PSUC?. Lo digo por lo de PCC.

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

No Karlos, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC) es un partido creado en 1982 cuando el Presidente del PSUC, Pere Ardiaca (pro-soviético enfrentado a las tesis eurocomunistas de Carrillo), elegido Presidente meses antes, es expulsado del PSUC por intervención del PCE carrillista.
El sector pro-soviético sale del PSUC y forma el PCC.
Fué uno de los creadores de IC, pero se separaron después.
Hoy en día, una vez desactivado el PSUC y creado por una parte de sus militantes (contrarios a la desactivación) el PSUC-Viu, creo que es el principal partido comunista de Catalunya. Forma parte de EUiA y, de hecho mantiene, junto a intependientes, la mayoría dentro de la misma.

Jesús ha dit...

Si me permitís una última aclaración, el PSUC viu está hermanado con el PCE, participa de sus congresos y es el partido que continúa la relación con el PCE a semejanza del PSUC histórico. Dentro de Izquierda Unida, para situarse y sin ánimo de abrir polémica, digamos que el PCC dio su apoyo a Llamazares.

Salud.

karlos ha dit...

Gracias por las aclaraciones