dimecres, 26 de gener del 2011

A Julián Sánchez, alcalde de Casarrubuelos

M'ha arribat un SMS dient que havia mort l'alcalde de Casarrubuelos municipi de la Comunitat de Madrid governat per Izquierda Unida. Jo vaig estar a aquest poble el passat mes d'abril convidat al XI Congrés de la UJCE i una de les nits les delegacions convidades de la WFDY vam anar a sopar amb la direcció del PCE del poble entre ells l'alcalde.

Em va tocar seure al costat d'en Julián i vam estar xerrant i també discutint. Li va sobtar que entre les delegacions internacionals estigués la gent de les joventuts del PCC, però li vaig explicar la situació i la necessitat de la unitat dels comunistes i vam estar mínimament d'acord. Discutíem sobre els papers del Partit i de la mediació socio-política que ha de ser IU, amb posicions ben diferents però amb una bona copa de vi a la mà i bon menjar no hi ha cap problema.

Recordo amb molt bé quan vam passar als roncitos cubanos y explicava que tant ell a nivell personal com a través l'Ajuntament estava involucrat en projectes de cooperació amb Cuba i com parlava encara amb més convicció de l'illa bonica del carib. I a mort a Cuba en una de les seves nombroses visites de col·laboració amb Cuba i els pobles agermanats amb Casarrubuelos.

Quedarà en el record com amb en Julián, d'altres camarades del poble i l'Antoni tancàvem el restaurant i mentre anàvem fent el passeig de tornada a l'alberg el comunista alcalde ens explicava com havia crescut el poble, les noves infraestructures municipals, com un poliesportiu, unes escoles que veiem al passar, les cooperatives de construcció d'habitatge...

Res, a la família i a l'altre família la d'IU i del PCE, ens trobarem amb en Julián als carrers en lluita.

Més info: IU Comunidad Madrid